Delary för svåra , 1-4

Överlägsna serievinnaren och troligen seriesegraren Delary/ Pjätteryd var för bra, för starka och för välorganiserade och slog Horda med 4-1 i ösregn på lördagen.
-Vi saknar vinnarkänsla nu, säger tränare Shpetim.
Kvalchansen är dock inte borta.

Mycket depp efter matchen

Mycket depp efter matchen

Horda spelade jämnt med gästerna och hade 5-6 heta målchanser, rena frilägen eller stolp- och ribbträffar. Tio minter in i matchen rundade Arman Ashitiani alla i Delary/P:s försvar inklusive målvakten och skulle bara lägga in bollen. Han såg inte att en back kom glidande och kunde blockera.
Istället tog Delary ledningen i 16:e genom Chris Persson Möller och hade sedan fler chanser. Men det hade Horda också, Erion var till exempel helt fri men gästernas suveräne målvakt Martin Cederholm blockerade skottet.
Fler Hordachanser följde men även Delary träffade stolpe och stack upp med vassa anfall.I andra halvleks upptakt avgjorde gästerna , dels med ett straffmål efter fällning i friläge, dels efter dålig markering. Horda tog nu tag i matchen och spelade stundtals ut Delary. Målchanserna duggade tätt, mestadels med Arman som upphovsman. 20 minuter före slut fick Horda straff sedan ene linjedomaren – i dag hade man legitimerade domare på linjen – flaggat för ett slag mot Armans ansikte. Inte ofta assisterande domare dömer straff från linjen, men här blev det rätt. Arman lade själv in straffen till 1-3, men bara strax efter fastställde Joel Selin med sitt andra mål, slutresultatet.
Delary/Pjätteryd var lite för bra , men Horda kunde matcha dem ibland.
-De var mer rutinerade och starka än vi. Men vårt spel är bra och vi står upp bra men blir lite för försiktiga. Vi kom inte heller runt på kanterna som vårt spel bygger på, säger Shpetim Bushati, som bara vill framhålla Henric Annmo den här dagen.
Regnet var avskräckande och bara 25 betalande kom till denna förväntade publikmatch.

Laget: Sacirovic – Gustafsson, Anderberg, Widerberg, Dahl – Martinsson, Reza, Annmo, Ring – Ashtiani, Nishku . avb : Jebar (spekade), Khalid, Sandström, Abdifatah Diriye.
Domare: Haris Ohran , helt ok. Visade bort gästernas tränare från bänken (lindrig avvisning).

som synes , regnet öste ned . Kalle rensar i blötan

som synes , regnet öste ned . Kalle rensar i blötan

Gästerna tog över

Alem var ok som vikarie men fick släppa 4 mål

Alem var ok som vikarie men fick släppa 4 mål