Bra insats men ny cupförlust

Division fem laget Skillingaryd blev till slut för svårt. Horda ledde med 1-0 efter halvtimme och hade 1-1 i halvtid, sedan flera målchanser och skott i ribban – men förlust 4-1 till slut.
-Jag är ändå ganska nöjd, sa tränare Emir Arslanovic efter den soliga drabbningen i Vaggeryd.

Horda kunde inte ställa upp helt ordinarie på grund av påskfriande och influensa, men gjorde trots det en fin insats mot Skillingryds unga och tekniska lag.
Efter 30 minuter hade Horda sitt första skott på mål – och vilket skott sedan. Nyförvärvet Franjo Misic sköt med precision in Hordas ledningsmål.
Då hade hemmalaget (matchen spelades i Vaggeryd) haft övertaget men inte lyckats överlista Hordas nykomponerade försvar Emiliano , Isak, Khalid, Abdifatah – framför Simon, som nu åter var med i buren.
Tyvärr fällde Emiliano en motståndare lite för enkelt innanför straffområdet. Oskar Persson , som blivit fälld, satte själv straffen.
I andra halvlek startade Horda med att skapa 3-4 målchanser och med ett fräsande ribbskott av Karl Dahl, som nu gjorde comeback på riktigt.
Men det var hemmalaget som gjorde målen 2-1, 3-1 och 4-1 och när Horda dragit på sig en lindrig utvisning var det kört förstås.
De båda matcherna mot tufft motstånd har varit nyttiga och två duvningar till väntar före seriepremiären mot Bor ( dardania i cupen och div 5-laget Hjortsberga) lördagarna 2 och 9 april, båda kl 14.
Bra i Horda ; Johannes Widerberg , Franjo Misic, Karl Dahl, Isac Andeberg.