Förlust trots total dominans

Hemmamatchen mot Dannäs/Hånger (2-3) blev en märklig, ja närmast bisarr, historia. Horda dominerade totalt, hade sex träffar i ribba/stolpe, åtta klara målchanser och lät fenomenale gästmålvakten Jonas Hilding rädda två straffar, varav en klistrades.
Eller som gästernas ledare Johan Adelstål efteråt sa: – Vi blev totalt utspelade, men vann matchen…
En korrekt analys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Horda hade starkast möjliga uppställning och dominerade mycket riktigt totalt. Spelet var tempofyllt och tekniskt och de farliga lägena rullades upp direkt.
Men så får fd Värnamo Södraspelaren Johan Görsson ett läge och hugger direkt. Simon räddar första, men returen lägger Johan in.
0-1 tryckte inte ned Horda som med briljant spel rullade ut gästerna. Det var klackar, djupledslöpningar och allt var bra – fram till straffområdet. Där bestämde målvakten Jonas Hilding . Han parerade , han boxade , reflexräddade, han gjorde benparader – och i 26 minuten klistrade han en straff från Franjo Misic, sedan Hordas Emil Ring blivit fälld.
Innan dess hade Pontus Mildeaus fått göra 0-2 lite lättvindigt.
Men Horda körde på och totaldominerde . Efter 35 minuter fick man en straff för en solklar hands. Nye Adnan Muratovic sköt mot krysset men vem var där om inte Hilding och boxade bort bollen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I andra halvlek blev Hordas dominans ändå större, men Hilding och det allt tröttare försvaret höll tätt. Det var nick i ribban, det var skott i stolpen , det var…allt. Men Hilding var i vägen. Doch blev det 1-2 när Bartek Krasowski tråcklade in 1-2 efter 25 minuter. Tio minuter senare sköt Johan Görsson ett lågt skott och överlistade Simon Haglund.
Hordas dominans innebar spel mot ett mål sista tio och reduceringen kom genom Adnan Muratovic. Ännu hårdare press gav Confianze ”Kofe” ett läge som reulterade i mål, trodde vi. Men det var en tydlig offside – aldrig osjälviskt passa när du har lika bra läge själv. Däremot var det inte offside när Adnan två minuter före slut klippte in vad vi trodde var 3-3 – det fattades cirka 5 meter.
Men vi skyller inte på domaren Dan Rosu, han hade det mesta rätt. Nu gäller det att ta tag i detta med kompakt övertag som resulterar i tappade poäng.
-Vi spelar bra och är tekniska och starka, men inte effektiva alls, sa en besviken tränare, Emir Arslanovic, efteråt.
För en pigg debut i Horda svarade Alexander Alegri Herrera. Bra också Johannes Widerberg, Nazif Brahimi, Franjo Misic och slitstarke Krasowski. Muratovic också ok. Men alla gav allt och hade inte merginalerna med. Det kanske släpper til nästa match – Skeppshult borta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA