Horda behåller segern – protest avslogs

Den trista historien om Dardanias protest gentemot Horda AIK är nu över. Efter Hordas skrällseger mot seriefavoriten den 26 april protesterade Dardania och krävde seger med 3-0 eftersom en av spelarna i Horda även var registrerad i en dublett hos Dardania. Nu har protesten avslagits av disciplinnämnden hos Smålands FF. Horda tilldöms segern med 4-2 , precis som resultatet blev i verkligheten.

– Det är många teknikaliteter i den här historien och i domen påpekar nämnden att Horda AIK har gjort ett administrativt fel. När Mose, vår spelare sedan sommaren 2015, blev till synes spelklar för oss i mars 2016 efter att först ha hamnat i Dardania med förfalskade dokument den 14 december 2015, borde vi kollat så att övergången var klar. Men han fanns i båda klubarna och även så hos Svenska Fotbollförbundets dator.
-När Horda sedan krossade Dardania den 26 april, tog man genom ordföranden Gjelal Mulaj till en protest för att vinna, säger Torsten Lindberg.
-Jag har varit tränare, domare och instruktör hos Svenska Fotbollförbundet i 35 år men aldrig sett maken till småaktig protest.