Hordas fina seger i fara efter protest

Hordas sensationella och fina seger mot Dardania i tisdags, kan vara i fara sedan hemmalaget som förlorade har lämnat in en potest. Man menar att en av inhopparna i Hordas lag egentligen är Dardanias spelare och finns i deras register. Därmed skulle M. M. vara okvalificerad att delta för Horda. Horda AIK menar att han varit Hordas spelare sedan han kom till klubben 2015, innan han utsattes för en övertalning och tubbades att skriva under en blankett, som till stora delar är förfalskad. Bland annat står Dardanias ordförande Gjelal som underskrivare såväl för Horda som för Dardania.

De flesta som hört av sig, även ledare i Dardania, är ledsna för att protesten har lämnats in och tycker det är fult och skämmigt att inte kunna ta en förlust utan att börja leta i skrivbordslådorna efter gamla papper (som Horda alltså underkänner). Spelaren i fråga säger sig inte ha haft en aning om vad han skrev under. Han blev, enligt regelverket Fogis, Hordas spelare 2016 04 02 sedan han fått sina fyra sista siffror, men finns kvar i Dardania UTAN de fyra sista. Detta är en ny situation; spelaren finns i två varianter i datorn, men är i verkligheten samme spelare.

Horda AIK har nu fram till tisdag lunch att gå i svaromål på protesten från dardania. Om den går igenom vinner Dardania matchen med 3-0 (grattis till en storslaget erövrad seger säger vi så fall). Annars står 4-2 till Horda AIK fast.