Toppinsats i Skeppshult gav seger, 6-2

Horda kom igen på ett strålande sätt efter smällen mot Dannäs/Hånger i torsdags. På måndagskvällen var duktiga och fysiska Skeppshults BK chanslöst mot Horda, för kvällen klädda i svart. 6-2 blev det efter stundtals bländande och kraftfult spel.

Tre glada målskyttar , fr vänster Kenan Arslanovic (2), Franjo Misic  (3)och Nazif Brahimi (1)

Tre glada målskyttar , fr vänster Kenan Arslanovic (2), Franjo Misic (3)och Nazif Brahimi (1)

Horda hade en ny målvakt, Milan Denic, 20, och en ny högerback i Mohammed Aman, som spelade i Horda i fjol men sedan gick till Dardania för att nu vara tillbaka igen. Eftersom skyttekungen Krasowski var avstängd fick Emir ”Assar” Arslanovic möblera om – men det möblemanget satt som en smäck. Laget från start Denic – Aman, Annmo, Mladenovic, Ring – Misic, Arslanovic, Widerberg, Tuyizere, Brahimi – Muratovic. Avbytare, som alla spelade och gjorde fina insatser: Mohieldin, Sandström, Espinoza E och Espinoza A.
Lite bekymmersamt var det allt före matchen; drickaflaskorna kom inte med pga missförstånd, inte heller medicinlådan, nyförvärvet Alegri Herrera fick lämna återbud på grund av en infektion i armen och som om inte det vore nog: Denic skadade sitt knä på uppvärmningen. Han blev beordrad att se ”frisk ut” och gjorde en tapper match trots sina ”osynliga” smärtor. Han släppte en frispark från 35 meter och ett närskott men var felfri annars.

Nick för ledning

På Muratovic fina inlägg seglar Brahimi upp i luften och precisionsnickar in ledningsmålet

På Muratovic fina inlägg seglar Brahimi upp i luften och precisionsnickar in ledningsmålet

Horda tog ledningen efter 17 minuter när Nazif Brahimi nådde högst och nickade in ett inlägg från Muratovic. tio minuter senare var vi beredda att notera 2-0 när Widerberg fick skottläge vid straffpunkten, men Skeppshult täckte. Flera andra chanser radade upp sig och hemmalaget var nog förvånade över Hordas styrka och kondition. I 27 gradiga värmen började hemalaget sacka och be om byte eller vatten, medan ett hårt tränat Horda ångade på – dock utan fler mål före paus.

Rolig kvart avgjorde

Kenan Arslanovic , nr 8, sätter med precision det viktiga 2-0 baom Skeppshults keeper. pass Franjo Misic

Kenan Arslanovic , nr 8, sätter med precision det viktiga 2-0 baom Skeppshults keeper. pass Franjo Misic

”Assar” under pausen: – Ni spelar bra och stöttar varandra. Men nu avgörs matchen. Gör vi nästa mål till 2-0 så krossar vi dem, gör de 1-1 så börjar vi kanske skaka och bli oroliga.
Han behövde inte vara orolig. Sonen Kenan, vårt nyförvärv från Värnamo Södra, prickade in 2-0 i 54 minuten. Två minuter senare gjorde blivande tremålsskytten Franjo Misic 3-0 och ytterligare fem minuter senare 4-0 på en genialisk djupledsframsspelning av Johannes Widerberg.
Sedan verkade det som om Horda lade av och slog sig till ro. Hemalaget hade inte gett upp utan lade först in en frispark till 1-4 och sedan gav ett fint anfall 2-4, båda målen med en kvart kvar.
Nu var det lite oroligt, men när Horda gjort några byten var ordningen återställd: Franjo 5-2 och Kenan 6-2 på en frispark som överlistade hemmakeepern.

Nu har det vänt

-Nu har det vänt för oss. Vi gör en fin match och alla kämpar för varandra, säger Emir, som nu ser fram mot matchen mot Liljan hemma på fredag.
Han framhåller Franjo Misic och Kenan och de var grymt bra. Men även Henrik Annmo, Milan Mladenovic, Emil Ring, Adnan Muratovic och Johannes Widerberg – och inte minst Confianze Tuyizere. Den sistnämndes förnamn betyder ”självförtroende” och det har denne outtröttlige lille bollvinnare.
-Jag tror att han har sprungit 15 kilometer ikväll, sa en nöjd ”Assar”