Andra kvalsegern – nu är det nära

Horda fortsätter att överraska och tog andra raka kvalvinsten när starka Angelstad besegrades med 4-3 ( 1-1) hemma på Munkavallen i en tuff och dramatisk match. Nu behövs en poäng till för avancemang till division 5.

Fyra glada målskyttar mot Angelstad, fr v Adnan Muratovic, Johannes Widerberg, Bartek Krasowski och Alexander Alegre Herrera

Fyra glada målskyttar mot Angelstad, fr v Adnan Muratovic, Johannes Widerberg, Bartek Krasowski och Alexander Alegre Herrera

Det var lite svajigt före matchen. Koffe och Aman var sjuka, Franjo avstängd, Henke på bröllop och Kenan skadad efter smällen i Reftele.

-Men ni fem som fick chansen istället visade att ni ville ta den, nu fick ni vinna istället, sa tränare Emir ”Assar” Arslanovic.

Matchen mot ett tungt Angelstad började jämnt och utan några direkta målchanser. Men när Adnan fick bollen och skulle skjuta mot mål fick han en regelvidrig tackling i ryggen av Benjamin Saldiki. Straffen var given – suveräne uppåtgående domaren Simon Butros, Huskvarna – tvekade inte. Alexander Alegri Herrera lade in straffen, 1-0.

Redan en minut senare kom kallduschen när vår Malmöpendlande målvakt Milan Denic gjorde en stor tabbe , föll till marken och lämnade bollen till gästernas vasse forward, Goran Rustic ensam med bollen – och mål 1-1.

Båda lagen fightades sedan mest på mittfältet och verkade slå vakt om oavgjort. Försvaret hade en del att göra medan anfallet i Horda var lite tamt.

Mycket jobb ett tag för Milan i målet. Här tacklar Khalid i rätt ögonblick och avvärjer

Mycket jobb ett tag för Milan i målet. Här tacklar Khalid i rätt ögonblick och avvärjer

I andra halvlek startade Horda med att gå på knockout.  Flera fina anfall radades upp och efter skott av Adnan i 52:a minuten tryckte Johannes Widerberg in 2-1.  Fortsatt tryck ledde till målsituation när en droppboll satte Angelstds målvakt i poblem. Själva målet räddades men Krasowski satte bollen i nät på andra vågen. 4-1 gjorde Adnan Muratovic när han  höll bollen i 20 sekunder och dribblade bort alla innan han satte målet.

Horda lägger in ny växel

Adnan , skymd, gör 4-1

Adnan , skymd, gör 4-1

  • Efter Hordas ledning blev det lugnare menplötsligt tog Angelstad komandot  ch reducerade sista tio genom duktige Mirzoyan och Linus Johansson. Men någon fara var det aldrig och när slutsignalen gick.
  • Jag är väldigt stolt över er. Ni visade att ni vi är vinnare. Spelare som vill vinna de vinner också, sa Emir Arslanovic.
  • När vi drabbades av motgången vid 1-1 tog ni er samman och kom  tillbaka menalt, sa Emir.
Glädje efter ledningsmål som Johannes gjorde

Glädje efter ledningsmål som Johannes gjorde

Hordas lag från start: Denic – Esoinoza E , Krasowski, Mohieldin , Dahl – Brahimi, Widerberg, Herrera, Espioza A – Muratovic, Diriye avb som spelade: Wall F, Wall T, Sahitit,  Sandström, Al Salkhadi (ej spel)

Publik : 100

Varning : Diriye ojust spel, Espinoza A , samma , Sahiti, samma