16 nyförvärv, 50 spelare i träning

När frimånaden för övrgångar nu är avslutad har Horda AIK skaffat 16 nya spelare. Totalt är ett femtiotal spelare i träning fördelade på olika tider. Bland nyförvärven kan nämnas nye målvakten Anto Cosic, Rydaholms lovande Jacop Rydén och återvändande Alexandru Zamfir från Rottne. En rad snabba och tekniska spelare från IFK Värnamo kryddar truppen.

Så här är läget nu inför de båda inomhuscuperna i Värnamo (annandagen) och Ljungby ( 8 jan) då vi ställs mot lag från superettan till femman.

Inför säsongen 2017 har nya division 5-laget Horda AIK skaffat 15 nya spelare medan åtta har flyttat eller slutat. Totalt är nu ett 50-tal spelare i åldrarna 15-37 år i träning under Fredrik Unbeck Bjerkander , Cesar Salazar och Mohammed Aman.
-Vi har haft en glädjande tillströmning av spelare som kommit och provtränat och vi skulle nästan kunna ställa upp med tre lag i seriespel, men vi nöjer oss med två. I några fall har vi fått rekrytera aktivt , till exempel när det gäller målvakter och spelare med rutin från högre serier och fysiska kvalitter. Annars består vår trupp mest av unga , tekniska och välskolade grabbar, säger Horda AIK:s ordförande Torsten Lindberg, som är mycket nöjd med rekryteringsarbetet inför den tuffa men väldigt intressanta sk superfemman , som är fylld med gamla storlag som vill tillbaka , t ex Växjö Norra.
Nyförvärv: Anto Cosic, mv, (Hillerstorp), Pablo Amado, mv (Hånger), Alexandru Zamfir (Rottne), Jonathan Salamanca (Forsheda), Hugo Sandolf (Rydaholm), Derian Salazar (Bor), Lucas Olofsson (Växjö Norra), Mahmoud Sheik (IFK Värnamo), Elian Salazar (Bor), Chairat Seeon (Forsheda), Kadri Bungu (IFK Värnamo), Jacop Rydén (Rydaholm), Jose Camillo (IFK Värnamo), Adrian Shefqeti (Rydaholm), Albin Martinsson (Rydaholm) och KJ Abdelnour King (Rydaholm).
Utöver dessa 15 har Horda AIK via kontrakt med IFK Värnamo två spelare under utlåning, nämligen Henry Power Pau (senare vidareutlånad till Rydaholm från IFK) och Alexander Marin. Dessa båda är dock av olika anledningar osäkra över sin fotbollsframtid.
-Om de bestämmer sig för att fortsätta med fobollen blir båda fina tillskott till vår trupp, säger Lindberg.
Har lämnat

Slutat eller gått vidare till andra klubbar har följande gjort: Simon Haglund (mv), Milan Denic (mv), Johannes Widerberg, Henric Annmo, Emil Ring, Alexander Allegre Herrera, Kenan Arslanovic och Franjo Misic , båda Värnamo Södra.
Utöver de 15 nyförvärven här ovan är följande hittilsvarande Hordaspelare med i diskussionen för en A-trupp där det ännu råder lite frågetecken: Mohammad Aman, Karl Dahl, Khalid Mohieldin, Johan Sandström, Bartek Krasowski, Confianze Tuyizere, Nazif Brahimi, Adnan Muratovic, Alfred Martinsson, Emiliano Espinoza Valdes, Alexis Espinoza Valdes och Manuel Camillo.
Ytterligare 20 spelare deltar i den så kallade utvecklingsgruppen.