Fin seger mot Ryssby. Cupen lever

Ryssby IF – Horda AIK 0-2

Tidig cupmatch i strålande sol var det som bjöds på i Lagan idag. För motståndet stod Ryssby IF. Nu har vi chans på avancemang, avgörs på lördag när Moheda tar emot Ryssby.

Ledningsmålet 1-0

Ledningsmålet 1-0

Vi har under veckan pratat om att använda oss mer av våra offensiva spelare och att vi vill hota mer i djupet. Och i första halvlek gör vi i princip allt rätt. Backlinjen ligger rätt, vinner boll och sköter fina uppspel till Kushtrim och Koffi på mitten. De i sin tur letar oftare efter våra fyra offensivare spelare vilket var glädjande att se. Vårt 1-0 kom efter ett textboksanfall där Momo får bollen rättvänd och hittar in mellan mittback och ytterback till Jacop som sedan spelar in bollen till José som sättet 1-0 i öppet mål. Precis så här vill vi spela fotboll.

Efter det skapar vi många chanser att öka på ledningen utan att få till det helt. Det känns därför helt logiskt när Momo gör 2-0 efter att ha rundat målvakten. Även detta mål kommer till efter ett bra uppspel på José som på en touch släpper tillbaka till Momo. Bra.

I halvlek pratar vi om att fortsätta att vara noggranna men många byten och kanske även viss mättnad gör att vi inte riktigt kommer upp i samma nivå som i första halvlek. Vi skapar några lägen och visst bör vi vinna med något mål mer idag men insatsen är bra. Ser vi på matchen så är det vår bästa hittills i år. Ingen gör en dålig insats. Anto är trygg i mål, Hugo suverän som mittback och på mitten springer Koffi och Momo mycket. Genom att vi just springer mer än motståndaren och släpper bollen enklare skapar vi mycket. Vi tar med oss mycket av dagens match och fortsätter att försöka nå dit vi vill vara

Confianze "Koffe" jobbade fint både hemåt och bakåt

Confianze "Koffe" jobbade fint både hemåt och bakåt

En hel skador blev det, t ex på Jakop Ryden som fick lämna efter 20 min. Pappa Conny tv och mamma Anne, som vi nu kotrakterat som sjuksöterska/akutvårdare under 2017 - hon tjuvstartade jobbet redan i Lagan.

En hel skador blev det, t ex på Jakop Ryden som fick lämna efter 20 min. Pappa Conny tv och mamma Anne, som vi nu kotrakterat som sjuksöterska/akutvårdare under 2017 – hon tjuvstartade jobbet redan i Lagan.