Bra andra halvlek räckte inte

Horde gjorde en stark andra halvlek i Agunnaryd och hade en helt ny dimension i anfallsspelet i och med nyförvärvet Haris Kolaric medverkan. Men oturen var framme igen och det blev förlust 2-1 (1-0). Därmed ökade avståndet upp till strecket men nu är i alla fall spelet på väg att lossna. Och kamplusten var det inget fel på.

Chairat Seeon och Kushtrim Preteni spelade bra på mittfältet . Här omringar de en Agunnarydsspelare. foto: R Ulvedalen

Chairat Seeon och Kushtrim Preteni spelade bra på mittfältet . Här omringar de en Agunnarydsspelare. foto: R Ulvedalen

Försommarkvällen var ljuvlig och Horda ställde ett intressant lag på benen. Och det blev mycket riktigt en jämn och spännande match som Horda mycket väl kunde fått oavgjort i eller rent av vunnit.

Efter ett bolltapp i 10:e minuten i vår backlinje kunde Filip Pettersson göra 1-0. Efter det tog Horda tag i spelet och skapade farligheter , något som mest resulterade i hörnor, en trippel. Men i och med bollhållaren Haris  ,yttermittfältaren Chairat Seeon och bröderna Preteni kunde anfallen bli längre och mer  genomtänkta än tidigare – det bådar gott.

Även Agunnaryd skapade en hel del. Två minuter in i andra halvlek kom kallduschen nr 2 när Simon Johansson satte ett stenhårt markskott bakom hårt kämpande mv Anto Cosic.

Fyra minuter senare fick Horda en straff för en fällning. Haris Kolaric gick bestämt fram och satte den säkert i mål till 2-1.

Det jämna spelet med chanser åt bådahåll fortsatte. Horda använde samtliga spelare och fick därmed tempo i matchen trots en del skador (Sandolf, Zamfir m fl). Alla skadade kämpade dock vidare. Haris hade två fina frisparkar från 25 meter som målvakten räddade och efter 30 minuter var kvitteringen nästanett faktum med hemmamålvakten och en back avvärjde mirakulöst när bollen var på väg över mållinen tre gånger. Ända in i slutet var det kamp, men alltså en ny bitter förlust.

Kolaric , längst bort, väntar på passning från Chairat. Bra spel för det mesta mellan dem . Foto: Ulvedalen

Kolaric , längst bort, väntar på passning från Chairat. Bra spel för det mesta mellan dem . Foto: Ulvedalen

För plusinsatser svarade mv Cosic, Khalid , Martinsson ,Hugo Sandolf, bröderna Preteni, Seeon och Kolaric.

På lördags spelar Horda säsongens trettonde match , borta mot Guddarp. En förhoppning är då att greja skrällpoäng inför vilan och de nio tuffa matcherna i höst.

Laget mot Agunnaryd : Cosic . Aman , Sandolf, Zamfir, Martinsson – Pau, Preteni L , Preteni K , Salazar E,  Seeon – Kolaric . avb som alla spelade : Oliveros, Marin A, Diriye, Mohieldin, Espinoza E.