Gruppseger i Hyundai Cup efter tre raka

Tävlingssäsongen började fint. Efter tre raka vinster inom loppet av sju dagar vann Horda AIK sin kvalgrupp efter fint , effektivt och tempostarkt spel. Här kommer en liten sammanfattning.

Arman Ashtiani har avgjort mot Angelstad och klapas om

Arman Ashtiani har avgjort mot Angelstad och klapas om

Den 18 mars i solsken fick Horda tufft motstånd mot Angelstad, som ledde med 1-0en timme in i matchen innan Zenel Dautaj vitterade efter fint förspel Kadri Hajrovic. Menbara trre minuer senare tog Angelstad åter ledningen innan Arman Ashtini vände på steken med två snygga mål. Mohieldin , Ashtiani, Hajrovic, Annmo och Aman toppart. Nye reservmålvakten Isa ”Max” helt OK.

Matchen mot Ryssby skulle spelats den 10 mars i Rydaholm men domarna tyckte det var för mycket is på konstgräset. Istället spelades den i Värnamo den 21 mars och ännu en gång gjorde Horda en fin match. 1-0 gjorde Hong Phuong Mac redan i 3:e (inför ögonen på farfar som var på besök från Vietnam. Zenel Dautaj var starkast  närkamp med målvakt och mittförsvar och fick 2-0 i mål 24 min (se bild) Mittback Khalid Mohieldin skalade in en hörna 22 minuter före slut och sedan var matchen punkterad. Arman kostade på sig att bränna en straff i slutet. Bra laginsats den är kalla kvällen.

Zenel forcerar in 1-0 mot Ryssby

Zenel forcerar in 1-0 mot Ryssby

Division 5-laget Agunnaryd hade också vunnit två matcher så lördagen den 24 mars var det gruppfina. Det såg på förhand mörkt ut, med flera spelare på resa eller famljehögtid. Men in i laget kom Muhammed Reza och 3-4 laddade reserver. Horda chockade genom Arman med att ta ledningen i 11 minuten. Agunnaryd ökade då trycket och skapade mycet men Horda höll halvleken ut. Kvitteringen kom sedan lite snöpligt i 54 minuten och ingen trodde väl då att Hrda skulle resa sig. Men en frispark från Reza som Arman skarvade in gav 2-1 och en frispark rakt i mål av Arman sänkte definitivt Agunnaryd, som var dåliga förlorare , fick en man utvisad och sparkade sedan sönder vristen på Mohammad Aman nr 10 sekunder återstod. Det blev ambulans till lasarett , inget brutet men flera veckors bortavaro. Agunnaryds ledare bad efteråt om ursäkt för grisfotbollen man spelat.

Individuella toppar i finalen : mv Anto Cosic, mittback Veli Cani, Arman förstås.

Nu väntar Torpa IF i nästa omgång.

Målskytten Hong pysslar om fötterna medan farfar från Vietnam tittar på

Målskytten Hong pysslar om fötterna medan farfar från Vietnam tittar på

2-1 mot Angelstad ett faktum , då bjuds tremålsskytten på en ridtur

2-1 mot Angelstad ett faktum , då bjuds tremålsskytten på en ridtur