Illa ute mot starkt Skeppshult, men 3-1

Ny vinst, den sjätte raka. Men Horda var illa ute mot ett välorganiserat och tempostarkt Skeppshult. 3-1 till slut efter underläge. -Vår svåraste motståndare hittills, säger tränare Shpetim.

Glada målskyttar: Ashtiani, Mai och Reza

Glada målskyttar: Ashtiani, Mai och Reza

Efter fighten mot Bor visade sig fyra ordinarie vara så tilltygade att de tvingades avstå – Anto, Albert, Prince och Kadir. Annmo och Elnes också borta. Så den här kvällen blev det reservernas chans och de tog den.

Efter en kalldusch redan i femte minuten, då Jonas Källberg nådde högst på ett inlägg och nickade i mål, verkade Horda lite handlingsförlamade. Men det skulle bli bättre efterhand som spelarna hittade sina positioner.

I 25:e minuten drog Zenel Dautaj upp ett anfall på högerkanten och spelade in. Bollen hamnade hos nye Alex Mai , som med ett behärskat skott satte bollen i när bakom duktige mv Sundström.

Båda lagen skapade farligheter efter det men två bra målvakater avvärjde.

-Vår reservmålvakt ”Max” var vår bäste idag. Skönt att ha två stycken att tillgå som är lika bra, tyckte Shpetim.

Tränaren och förre landslagsmålvakten Shpetim tackar Max efter matchen . foto: Phat Tran

Tränaren och förre landslagsmålvakten Shpetim tackar Max efter matchen . foto: Phat Tran

Horda har vunnit alla andrahalvlekar hittills på grund av konditionsträning i sex månader! Och så skulle det bli igen . Inte så att Skeppshult tröttnade med sitt unga gäng men Hordas attacker blev vassare. Men det kunde gått åt skogen när gästerna fick straff , helt korrekt, i 53 minuten – men Max var med på noterna och avvärjde. Istället kunde Muhammed Reza skjuta 2-1 fem minuter senare – kanon från högerläge – och så punkterade Arman matchen i slutminuterna med ett blixtrande genombrott.

Reza hade krutet torrt - en riktig rökare till 2-1 foto: Phat Tran

Reza hade krutet torrt – en riktig rökare till 2-1 foto: Phat Tran

Shpetim och övriga ledare var mycket nöjda , målvaktstränare Ronny mest förstås med sin målvaktsreserv.

Shpetim: En svår motståndare som vi med ett halv reservlag besegrar. Alla , även de på änken, gör en fin insats. Målvakt och målskyttar var bra förstås men även Driton Veseli och hårt arbetande Mahdi Najafi.

Inga varningar – bra. Enda skönhetsfläcken var tre felaktiga inkast…

Nu blir det en skön helgs vila före cupmatchen i Torne på måndag mot topplaget i div 4, IFK Grimslöv. ”Mission Impossibel” har det kallats – men vem vet???