Kalldusch – stryk av jumbolaget

Jumbon FC Peking chockade Horda AIK och gav dem året första  förlust i serien. 2-5 (1-3) blev det efter en håglös och odisciplinerad insats av serieledaren.

-Ingen rolig förlust, men kanske nyttig , säger tränare Shpetim Bushati.

Målvakt Max kämpade tappert men fick kapitulera fem gånger

Målvakt Max kämpade tappert men fick kapitulera fem gånger

Annmo, Reza, Cani och Widerberg saknades av olika anledningar och det visade sig betyda mycket defensivt sett. Vissa fick spela på ovana platser och försvaret var helt enkelt inte bra. Bättre blev det inte heller av att lagkapten Elnes Hajrovic blev utvisad efter två helt meningslösa regelbrott i 15:e och 20:e minuten – man måste kunna krtäva mer skärpa av en så erfaren spelare.

-Jag är väldigt ledsen och extra tungt är det att åka ut när man bär kaptensbindeln och i en så viktig match, säger Elnes efteråt.

Med en man mindre gick det inte att i längden rå på ett smart spelande Peking , som var överlägsna i teknik och snabbhet. Bara fem minuter efter utvisningen gjorde Shafi 1-0 och Sulayman 2-0. Sju minuter före  före pausen fixade Prince reducering, men duktige Mustafa Dauod gjorde 3-1 innan vilan.

Trots numerärt underläge såg det bättre ut i början av andra. Arman gjorde 2-3 i 55e sedan han blivit fälld vid genombrott. Horda skapade några chanser tll men det var Peking som höll huvudet kallt och käftarna stängda och gick på slutet fram till 2-5 medan Hordas spelare gick på knäna eller tjafsade med den utmärkta domarduon.

Det var ingen vacker syn eller upplevelse att höra egna spelarna tjafsa med domarna , göra obegripliga handpåläggningar och dessutom gestikulera mot ledarna på bänken.

-Något kanske man kan förstå dem. Jag tror de är mentalt trötta efter alla viktiga matcher i vår, fem i cupen och elva i serien. En månads avkoppling kan nog göra susen, säger Shpetim, som den här kvällen inte ger någon godkänt.

Dyster utmarsch: Arman döljer ansiktet i besvikelse och Karl Dahl och Moozaszade är inte heller direkt glada

Dyster utmarsch: Arman döljer ansiktet i besvikelse och Karl Dahl och Moozaszade är inte heller direkt glada