Onödig förlust i Skeppshult

Med fyra viktiga spelare borta kunde Horda inte stå emot ett ungt och snabbt Skeppshult i soldränkta Idrottsparken.

3-1 blev resultatet sedan hemmalaget satt tre av sina fem målchanser medan Horda  bränt 8 av 9.

Nu tätnar spänningen eftersom Nissafors fortsätter vinna . Dem möter vi hemma i en spännande seriefinal på söndag kl 12.

Arman utsattes för flera regelbrott, gjorde själv straffmålet foto: Vaisanen.nu

Arman utsattes för flera regelbrott, gjorde själv straffmålet foto: Vaisanen.nu

Horda saknade målskytten Zenel, mittfältaren Reza , mittbacken Henric och backen Khalid. Reserverna kämpade på men det märktes att försvaret inte var lika samspelt som t ex i matchen mot Bor.

Första halvtimmen var det dock strålande takter. Horda lekte bort hemmalaget men krånglade till avsluten. Efterhand började man tappa på mittfältet vilket gav Skeppshult chans att sticka upp på kontringar. En grov miss av högerförsvaret ledde till en genomspringning och friläge. När målvakt Max brött träffade han bollen innan forward föll över honom. Mycket tveksam straff utdömd på 30 meters avstånd – 1-0. Inlagd av David Dao.

I andra fortsatte Horda dominera men en ny kontring av Oskar Stenkvist gav 2-0 i 58:e och tre minuter senare var det klippt igen , 3-0 Viktor Gustavsson.

Hoppet tändes en aning när Arman fick en ful tackling bakifrån vid kortlinjen och straffen lade han in till 3-1. Men trots hårt tryck på slutet och fler målchanser var förlusten ett faktum.

Kanske var detta också en nyttig förlust , precis som den mot jumbon Peking som följdes av 4 fina vinstmatcher. En viss beslutsamhet och revanschlust verkade finnas i alla fall inför söndagens drama klockan 12. Då räknar vi med att samtliga de 4 nyckelspelarna är tillbaka.

En intressant debut gjorde 30-årige Mohamed Siad Debud , som spelat i lite högre ligor i Kenya. Man såg hur välskolad och teknisk han är på de 30 minuter han spelade.

Yaser gjorde många fina attacker på sin kant, men resulatlöst  foto Vaisanen.nu

Yaser gjorde många fina attacker på sin kant, men resulatlöst foto Vaisanen.nu

Johannes Widerberg var med igen, här i närkamp  foto: Vaisanen.nu

Johannes Widerberg var med igen, här i närkamp foto: Vaisanen.nu