Nollan borta – första poängen

Agunnaryd – Horda 1-1 (o-1) – den vunna poängen i IKEA-grundarens hemby var viktig.
-Att med fem reserver i truppen komma igen med sådan glöd efter de hemska förlusterna 0-9 och 0-3 tyder på att ni är starka. Ni är alla värda en applåd, sa tränare Emir Arslanovic efter matchen.
Förste målskytt, på nick, blev Edi Sehic, unga nyförvärvet från Värnamo Södra.

Första målet 2019, Edi Sehic, nick

Första målet 2019, Edi Sehic, nick

Många hade redan räknat ut Horda efter smällarna i inledningen och på förhand såg det dystert ut med många tongivande borta pga av resor, sjukdom, skada och avstängning. Men ersättarna och nykomlingarna tog chansen och ville visa att man dög.
Planens bäste var Yahie ”Yaya” Amin som kommit från Kramfors och nu med sina 1.90 och bländande teknik var planens gigant som mittback – ett riktigt kap. Mohamed Siad Dubed var åter med efter sjukdom och dominerade mittfältet ihop med Reza. Och vad ska man säga om ”nye” målvakten , tidigare backen, Elnes Hajrovic som spelade rutinerat med blick vid utrusningar och inlägg.
-Jag har spelat målvakt en hel del, mest i skånska Åstorp, men här uppe verkar jag inte ha fått förtroendet riktigt på den platsen, säger Elnes , fackbas bosatt i Bor.

En annan positiv återkomst; Abdifatah Diriye som försvann hösten 2017 men nu dök upp och gjorde ett fint jobb som vänsterback.
Spelade från start gjorde också Edi Sehic, 18, och bildade mittbackspar med Amin.
Laget coachades på ett mycket klokt och proffsigt sätt – defensiv uppställning 4-5-1 till en början och mer offensiv anläggning efter 30 min när Agunnaryds forcering kom av sig. I slutet av första halvlek var Horda överlägset och noterade friläge för Brahimi, ribbträff efter hörna och sedan två min före paus 0-1 på Edis nick efter fin hörna av Reza.
Agunnaryd var lite bttre i andra och var värda 1-1 som blev följden genom skott av Simon Johansson , som uppfattade en kommunikationsmiss 4 min före slut – snöpligt.
-Jag blev galen när de kvitterade men nu är jag ändå nöjd. Vi gör en bra match med många reserver. Ett stort fall framåt och en oerhört viktig poäng, säger Arslanovic.

Många målchanser minuterna 30-45 ; här Nazif Brahimi fri efter löpning

Många målchanser minuterna 30-45 ; här Nazif Brahimi fri efter löpning

beröm av Assar efteråt.

beröm av Assar efteråt.

Hemvändaren Omar och målskytten Edi gjorde fina jobb

Hemvändaren Omar och målskytten Edi gjorde fina jobb

Fler duktiga får beröm , inte minst målvakt Elnes och reserver som var solidariska och inte gnällde över speltid  t ex barbröstade  Abdullahi

Fler duktiga får beröm , inte minst målvakt Elnes och reserver som var solidariska och inte gnällde över speltid t ex barbröstade Abdullahi