En bra första halvlek räckte inte långt mot serieledarna Delary/Pjätteryd.Efter ett ledningsmål efter frispark i 44 e minuten, fick gästerna ordning på nerverna och vann med 4-0. Eldin Topic, seriens skyttekung fick för fria tyglar och gjorde tre av målen och spelade fram till ett.

Många hungriga rättrogna här vid samlingen

Många hungriga rättrogna här vid samlingen

Varken tränare Emir eller sportchef Ronny var nöjda – varken med luckorna i försvaret eller anfallsspelet , ett skott på mål.
-Vi ger dem för mycket ytor när vi parkerar backlinjen 25 meter för långt bak, konstaterar Ronny.
-Men vi möter ett bra lag och spelar jämnt i en halvtimme, fast med en man utvisad (Dubed) blev det för svårt, säger Emir.
Båda ledarna framhåller Mohammed Reza som bra. Innan målen kom spelade Hajrovic bra.
Inte bara Topic som spökade till det för Horda, det gjorde också 90 minuters regn och fastemånaden Ramadan. En handfull spelare fick inte äta förrän efter matchen kl 21.00 och var utsvultna när de kom och tröttnade tidigt. Den här gången stämde inte ordspåket ”hungriga vargar jagar bäst”

I Horda AIK respekteras religionsutövning och de bestämmelser det medför.

Vi har haft ett tiotal religioner representerade under senaste sex åren – allt från Buddism och shintoism till kristendomens olika varianter. Det har gett kraft och färg åt vårt lag – men just under fastemånaden kan det vara  lite jobbigt för både spelare och ledare när det finns sex-sju troende muslimer i laget.

Nästa match spelas i Alvesta fredag 17 maj (Norges nationaldag). En bön till högre makter kanske kan påverka så vår norskfödde sportchef blir glad.

Kanske blir en vinst på Virdavallen en vändning i och med att lite lättare lag väntar i jumboregionen; Alvesta, Häradsbäck/Ryd, Angelstad med flera?

I vilket fall behövs stöttning. Puliksiffran uppgick till 8 betalande den 10 maj, dessförinnan 20 och 17.
Matchstatistik: klicka på länk

http://www.smalandsfotbollen.se/match/?scr=result&fmid=4149050

Elnes i målet , röd, jobbade bra under anstormning

Elnes i målet , röd, jobbade bra under anstormning

Delarys målvakt Jens Selin har nu hållit nollan fem matcher i rad och börjar närma sig rekordböckerna.

Delarys målvakt Jens Selin har nu hållit nollan fem matcher i rad och börjar närma sig rekordböckerna.