Nye tränaren gillar utmaningar

-Det här ska bli både roligt och spännande. Det blir en riktig utmaning att hålla kvar Horda i division fem. Men utmaningar är något jag gillar…
I går tillträdde Artan Ramosaj, 32, befattningen som spelande tränare i Horda AIK.
-Känns som om vi lämnat ett svart hål och ser solen igen, säger sportchef Ronny Ulvedalen.

Under den dystra vecka som följt efter 0-8 i Alvesta och far och son Arslanovics tränaravhopp och walkovern i fredags har olyckskorparna kraxat om Horda AIK:s undergång. Men den 75-årsjubilerande klubbens ledning tog tag i problemen, startade rekrytering av både tränare och spelare. Ett flertal tränare har visat sig intresserade, men valet föll på fotbollsprofilen Artan Ramosaj , värnamobo med förflutet i Oddevold, IFK Uddevalla, Dardania och Liljan. I de två senare lagen även som tränare. Provspel för då allsvenska GAIS har det också blivit.
-Det känns jättepositivt med Arton , fint intryck har vi fått. Jag både hoppas och tror att han kan trycka på de knappar som behövs för att Horda AIK ska komma tillbaka, säger Ulvedalen.
Arton säger sig vilja ha organisation – alla spelare ska veta före match vilken uppgiften är för just honom.
-Jag gillar kontrollerat spel och taktik är viktigt, tror jag är bra på sådant och att få ut 100 procent av en spelare.
Artan känner redan väl till en hel del Hordaspelare, som Annmo, Reza, Ashtiani, Jebar, Hajrovic, Widerberg och Jeton Brahimi (svåger). Petrit Sahitit , som spelade i Horda 2016-2017 kommer tillbaka som nyvärv.
-Med Ronnys hjälp ska jag snart lära känna alla. På onsdag får Ronny leda laget i Vislanda medan jag troligen sitter på bänken som avbytare till en början. Poäng i den matchen och sedan hemma mot Angelstad den 6 juni så kan allt lossna…
Artan arbetar på AGES i Värnamo och har fru och två döttrar 1 och 8 år.