Tidig säsongsavslutning

Efter en säsong med motgångar, några få ljusglimtar och djupare dalar så beslutade styrelsen på torsdagen att avsluta säsongen i förtid.

Säsongen började lovande med träningsvillighet även i minusgrader på konstgräset i Värnamo. God stämning och glada miner trots kalla tår och istappar i näsan. Efter försäsongen kom seriepremiären som en vägg. Med 0-9 i premiären började modet sakta sjunka. Efter ytterligare några förluster fick tränaren nog och kastade in handduken. Säsongen fortsatte med ny tränare, men tyvärr började inte poängen trilla in. Inför matcherna på slutet av vårsäsongen var det väldigt knapert med spelare. En walk over och ytterligare några matcher med 12-13 spelare.

Inför hösten var det mycket oklart vad som skulle ske. Efter en flyttad match, då vi endast hade 7 spelare att tillgå, och samma visa till nästkommande match så kändes beslutet att lägga ner säsongen ganska enkelt till slut. Tyvärr innebär det att vårt planerade 75-årsjubileum får flyttas fram till nästa säsong.

Styrelsen vill tacka alla sponsorer som troget ställt upp under året. Utan er hade det inte blivit en enda match för Horda AIK denna säsong. Dessutom ett stort tack till alla som mer eller mindre frivilligt ställt upp under säsongen.

Förhoppningen är att redan nästa säsong studsa tillbaka och ta nya tag i division 6. Det hade varit väldigt trevligt om några lokala fotbollstalanger skulle kunna tänka sig spela för Horda nästa säsong. De lokala inslagen i årets trupp börjar komma upp i åren och skulle bli väldigt glada om någon tog över stafettpinnen och spelade i Hordas färger.

Tack för denna säsong och välkomna tillbaka nästa år!

/Johannes Widerberg