Årets första match slutade med vinst

Horda startade säsongen på bästa sätt. Efter idel förluster och en oavgjord match förra säsongen hittade Horda vinnarspåret direkt säsongen 2022. Matchen spelades i strålande sol på plastgräset i Rydaholm. Motståndet bestod av ett korpen-lag från Växjö.

Horda består detta år av nya bekantskaper, tappra spelare som hänger kvar från förra året plus en och en annan gammal Horda-räv. Ett glatt gäng som spelar fotboll för att det är kul, precis som förra året.

Rivstart är det ordet som passar bäst när inledningen av matchen ska beskrivas. Marian, som var med under inledningen förra säsongen, hittade fram på vänsterkanten efter en fin framspelning av en ny förmåga som heter Viktor. Ur snäv vinkel fick Marian in bollen vid den bortre stolpen.
Resten av halvleken bestod av att lagen bytte chanser med varandra. Dessutom en rad byten till höger och vänster. En liten, liten fördel Horda efter första halvlek.

Efter pausen kom båda lagen ut med nya krafter. Hordas motsåndare använda pausen på bästa sätt och kom ut taggade till andra halvlek. De höll sig framme 3-4 gånger dock utan att hitta nätmaskorna. Istället stack Horda upp på en kontring. Benjamin, för övrigt nybakad styrelseledamot, drog upp ett anfall och efter en väggpassning med Johannes var han helt plötsligt nästintill fri med målvakten. Målvakten lyckades parera avslutet, men bollen studsade direkt ut till Marian som slog till direkt. Ett fint långskott över allt och alla slutade med vackert mål i öppen kasse. Återigen byttes det friskt i andra halvlek och alla som var med fick spela mycket.
Solen i ögonen på målvakten samt att denne stod liiite för långt ut uppmärksammade Marian observant. Han som verkligen siktat in sig ordentligt hittade därmed ännu en gång målet med ett vackert långskott.
Direkt efter Horda´s mål hittade Växjö-laget fram på sin högerkant och prickade även de in ett mål från snäv vinkel. Någon mer cykelspark i krysset eller strumprullare vid stolpen blev det inte. Slutresultatet skrevs därmed till 3-1 till Horda´s fördel. Första vinsten sedan… längesen…

Vi tackar publiken, domarna och motståndarlaget med en applåd!

Återhämtening i paus. Lite kylslaget.

Återhämtening i paus. Lite kylslaget.