”Mr. Horda AIK” Torsten Lindberg död

En eldsjälarnas eldsjäl har placerat sina sista fotbollsskor på hyllan. Torsten Lindberg har med stor sorg lämnat oss efter en tids sjukdom.

Torsten har på ett eller annat sätt varit involverad i Horda AIK under alla de 20 år som undertecknad varit aktiv i klubben. Då hade Torsten sedan länge haft ett finger med i syltburken Horda AIK , dels som spelare men även som domare.

Just domare var något som Torsten alltid talade varmt om. Hans skarpa öga hade alltid sett varför de mest oförstående domslut hade tagits. Det fanns alltid någon paragraf domaren kunde luta sig mot. Hans tid som domarinstruktör gjorde sig  ständigt påmind.

Under början av 2000-talet tog Torsten över som stafettpinnen som tränare för Horda AIK. Han hade alltid visselpipan i högsta hugg och kom alltid väl förberedd. Hans största avtryck under ”modern” tid var nog dock som ordförande, sportchef och nästan allt annat man kan tänka sig under 2010-talets senare hälft. Han gjorde nästintill allt utom att vara kassör. Man skulle kunna säga att Torsten bar Horda AIK på sina egna axlar under några år. Rent sportsligt var detta Hordas guldålder med två seriesegrar 2016 och 2018. Den som la grunden för detta var helt och hållet Torsten.

Om man mot förmodan missat alla de referat som är skrivna av Torsten på denna hemsida så har man flera timmars nöje framför sig. Vågar påstå att ingen förening i Småland kan stoltsera med så välskrivna refererat, dessutom bara någon timme efter sista krampkänningen, som Horda AIK under den tiden Torsten höll i trådarna. Gå gärna in i nyhetsarkivet och återupplev gamla fotbollsmatcher, gärna med minnesbilden av Torsten som noga läser upp målskyttar och varningar i högtalarsystemet på Munkavallen. Ytterligare ett epitet att sätta ihop med namnet Torsten. Speaker.

Den till synes nästintill oändliga energin som Torsten ibland visade för en egentligen helt vanlig klubb mitt i Småland är beundransvärd. Vi som klubb är fantastik glada och hedrade att fått gå hand i hand med Torsten under flera decennier.

Det är fruktansvärt svårt att sätta ord på vad en persons insats gör för en förenings fortsatta levnad men i detta fall är det lite lättare. Utan Torsten hade nog inte Horda AIK funnits som aktiv förening idag.

Våra tankar och fotbollsideér får en tid framöver vänta på bättre tider. Nu minns vi Torsten som person och alla de stunder han förgyllt vår förening och våra liv med sin närvaro. Tack för allt!

/Styrelsen
genom Johannes Widerberg