Nytt år, nya möjligheter

Gräset börjar bli grönt vilket brukar vara en bra indikation på att det snart blir lite mer liv och rörelse på Munkavallen. Under 2023 kommer dock matcherna utebli på Munkavallen till en början då planerna återställts efter höstens vildsvinsbesök.

Under våren har fotbollsplanerna återställts till spelbart skick. Efter ett välkommet tillskott i form av ett bidrag från Norhedsstiftelsen på 47ooo kronor så kunde vi ta hjälp med att återställa planen. Daniel Hjelm Markentreprenad  har jämnat dem och sått nytt gräs på de platser där det behövdes. Därefter har styrelsemedlemmar vattnat A-planen för att ge de bästa förutsättningarna till en frodig gräsmatta. Detta börjar ge resultat och gräsmattan ser helt okej ut. Förhoppningsvis kan träning och matcher bedrivas på Munkavallen efter semesteruppehållet. Med lite tur ännu tidigare. Ett stort tack till Daniel för ett gediget och fint arbete och till Norhedsstiftelsen för ett mycket välkommet bidrag!

Dessutom har några av bänkarna fått utbytta brädor då de gamla nästan var ett försäkringsärende så fort man satte sig på dem.

Även detta år håller håller seniorlaget till i utvecklingsserie B Växjö. Motståndarlagen kommer bland annat ifrån Rydaholm, Tolg, Vislanda och Lammhult. Spelarna är ungefär de samma som föregående år. Ungdomar från Rydaholm, lite skadebenägna äldre pojkar från Horda, en flock från Horda Stans och en och annan yngling med föräldrar som var storspelare i Horda AIK på sin tid.