Riktiga hemmapremiären mot serieledarna

Äntligen! Efter 1,5 års slit med planen efter vildsvin, grävlingar och allmänt trassel så sstod återigen Horda AIK på Munkavallens gräsmatta. Planen levererade en hård matta med gropar här och där, men faktiskt helt okej med tanke på planens skick för bara några månader sedan. Matchen då? Jo, den slutade i en hedersam förlust mot serieledarna med 1-5.

Vita linjer i väntan på match

Vita linjer i väntan på match

Med tanke på motståndet så var förutsättningarna ganska klara. Håll emot den första anstormningen och, om möjligt, försök hitta lite snygga passningar och gärna då till en medspelare. Faktiskt lyckade Horda oerhört väl med detta de första 20-25 minuterna. Till och med att Horda var nära att ta ledningen med en nick någon meter ovanför Gislaveds ribba. Horda hittade mycket väl sina positioner och Gislaved hade svårt att komma in i sitt spel. Tyvärr trillade det in ett mål i baken efter cirka 10 minuter, men det var mest en miss i maskineriet. En snygg boll ut på kanten, ett fint inspel och en snygg placering i bortre. Vackert som sagt.
I slutet av halvleken trillade det in ytterligare två bollar som ett resultat av bolltapp på mitten från Horda´s sida. När man möter ett topplag straffar det sig omgående. När de flesta hängde på knäna och längtade efter Munkavallens vatten i vattenflaskorna kom Naween på något sätt loss på vänsterkanten. 98% av alla som var på plats trodde att det var offside. De återstående 2 procenten trodde inte det, dvs domarna. Naween hittade en helt fri Aman som enkelt kunde stöta bollen i mål. Aman som för dagen spelade stekhet anfallare. Pausvila och 1-3 var inte så illa ändå.

I andra halvlek var Horda tvungna att kasta om en del i formationerna och byta en hel del. Det skapades några ströchanser, bland annat den stekhete Aman som hade ett läge efter frispark som tyvärr var offside och Naween som hade läge att panga bollen från långt håll in i mål. Gislaved fick in två bollar till, varav ett var en straff som Petter sånär räddade.
I slutet blev det lite grinigt och tjafsigt på plan, från båda lagen ska tilläggas. Det renderade i något gult kort men inte mycket mer som tur var.
Det är bara att lyfta på hatten för Gislaved. De är ett bra lag och vann rättvis. Någon dag är vi kanske också på deras nivå.

Startelva för dagen:

Petter

Benjamin           Henric                  Kato                     Melvin

Palle                  Johannes              Omar                   Naween

Henry

Aman

Avbytare: Leo, Asante, Kakuru, Mehdi, Oskar, Simon

Det var många Horda-spelare som kunde lämna planen med gott samvete denna kväll. Stekhete Aman kan belönas med matchens Horda-spelare. Han gjorde ju faktiskt mål vilket ingen annan lyckades med.

Nu väntar Nissafors på bortaplan nästa tisdag. Ett lag som ligger i samma region av tabellen som vi. Alltså långt ner. Väldigt långt ner.
Den 4:e juni är det återigen dags för match på Munkavallen. Då hoppas vi kunna erbjuda en kaffekopp i pausen. Välkomna!

Solen gjorde sitt och lös i ögonen på de tappra åskådarna

Solen gjorde sitt och lös i ögonen på de tappra åskådarna

Kato i hård kamp med en duktig Gislavedsspelare

Kato i hård kamp med en duktig Gislavedsspelare