På tisdagskvällen bar det av till Nissafors. Det blev förlust med 2-1.

Där skulle man kunna ha slutat skriva om denna match för mycket mer än så finns det inte att ta med sig från den. Nissafors var inte bra, Horda var ännu sämre och inställningen hos de gulsvarta var ungefär samma som man har på en trevlig söndagspromenad runt motionsspåret på Munkavallen.

Det fanns två saker som många Horda-spelare fokuserade på: domarna och vad motståndarna gjorde och inte gjorde. Spela fotboll var på sin höjd tredje fokuspunkten denna afton. Kanske fjärde i och för sig, för vädret var ganska trevligt med lite inslag av gråa moln som hotade med regn.

Nissafors gjorde 1-0 på en kommunikationsmiss mellan mittback Kato och Petter. Kato trodde Petter skulle komma ut och slutade springa vilket gjorde det hela väldigt enkelt för Nissaforsspelaren som helt plötsligt var fri med målvakten. Resten av halvleken bjöd på offside, offside och sen lite andra saker som… offside. Mitt i all denna offside kom Kakuro skjuten som ur en kanon på mittfältet. En lång genomskärande passning från backlinjen, en pet av Kakuro förbi en moståndare, rundning av målvakten och skott i öppet mål. Ett väldigt vackert mål! Kakuro såg helt plötsligt ut som en glödhet målskytt.
Tyvärr sades det också otrevliga saker mellan Horda-spelare och Nissafors-spelare denna halvlek. Oavsett vad som sägs gäller det att i alla lägen hålla huvudet kallt för att inte förstöra för sina medspelare.

Äntligen halvlek två. Offside-festen fortsatte även denna halvlek. Även denna halvlek lyckades Horda missbedöma en långboll som Nissafors utnyttjade. Ut på kanten, inspel till fri Nissafors-spelare som bara behövde sätta dit foten. 2-1 vilket också skulle bli slutresultatet som sagt. Horda tryckte på för en kvittering och var ganska nära med några farliga skott men tyvärr inget som hittade insidan av målet. Nissafors hade också lägen att utöka sin ledning men då stod målvakts-Petter i vägen med några snygga räddningar.

Godkänt uppdrag stod målvakts-Petter för samt Kakuro för sitt väldigt vackra mål. Resten kan bättre, vilket vi alla vet.