Årets första poäng mot topplaget Skeppshult

Vem hade kunnat tro att samma lag som förra vecka stod för en riktig plattmatch skulle studsa tillbaka och knipa en poäng mot topplaget Skeppshult? Det var hårt slit, straffräddning, räddning på mållinjen och ett poängräddande långskott som till slut gav hemmapubliken något att jubla över.

Det var ett taggat gäng med gulsvarta pojkar som ställde upp i första halvlek. Motståndarna, som eventuellt underskattade Horda en smula, blev tagna på sängen och kom inte igenom Hordas försvar som de trodde de skulle göra. Skeppshult vaskade fram en del målchanser men då stod Petter i målet ofta där som siste gubbe och räddade. Han stod bland annat för en straffräddning där många säkert redan börjat gå mot halvplan för att göra avspark igen. Men icke, en fin räddning som sedan kunde sparkas bort av Horda-spelare. Frustrationen började växa hos gästerna samtidigt som Horda flyttade fram positionerna en smula.
Från egentligen ingenstans kom Horda loss på högerkanten genom Aman, som för dagen mer likande Mbappé, och Benjamin. Den förstnämnde slog ett långt inlägg som vackert trillade ner hos Asante. Han plockade ner bollen och sköt behärskat och vackert in bollen i bortre burgaveln. Inte en chans för gästernas målvakt.
Efter målet var det som någon tryckt på en  startknapp hos bortalaget. De började vinna andrabollar och pressade hårt på för ett kvitteringsmål. Orken tröt de sista 15 minuterna hos Hordas spelare som helt klart började bli sugna på att småprata och dricka vatten i pausen. Innan det lyckades Skeppshult med en av sina femtioelva långbollar. Från inte ens misstänkt offside utan mer offside på 3 spelare samtidigt svepte Skeppshulsspelarna fram och kunde enkelt passa en gubbe som fick öppet mål. Oerhört bittert efter en strålande prestation i övrigt under halvleken.

Andra halvlek hann knappt börja innan Skeppshult tog ledningen. De fortsatte på samma sätt som de slutade första halvlek och pressade hårt mot Hordas försvar. Tyvärr var det ett bolltapp på mitten, sekunder efter en undanrensning på mållinjen från Hordas sida, som föranledde målet. Horda var på väg framåt, bollen tappades på mitten och det var tack och god natt. Nu kunde man tänka sig att proppen gick ur och Skeppshult skulle vandra ifrån och vinna med några bollar, men icke. Horda försvarade sig väl denna afton, från anfallarna ner till målvakten. En riktig laginsats.
Men, det var inte slut än. Horda fick en frispark någon meter in på motståndarnas halvplan. Johannes ställde sig vid bollen och drog iväg den mot mål. Tanken var nog att någon skulle hålla sig framme och gröta in en retur eller sätta en vacker nick i krysset, men bollen seglade över allt och alla till och med målvakten. Bollen landade precis under ribban utan att målvakten lyckade få fingrarna på den. De som tittade från läktaren fick säkert lite Sorin-Marin-vibbar på det skottet. Han brukade dra dit dem från det avståndet ungefär.
Sista minuterna pressade motståndarna på utan att egentligen vara riktigt nära. En frispark en bit över ribban var det närmsta de kom. Johannes testade lyckan ytterligare en gång med ett skott från halvplan, men man vinner sällan på Lotto två gånger samma dag så den satt vackert i händerna på målvakten istället. Strax därefter blåste domarna av och första poängen va därmed bärgad. Nu hoppas vi på fler redan på fredag. Då står Anderstorp för motståndet på Munkavallen.

Dagens startelva:

Petter

Oskar         Johannes             Kato             Melvin

Benjamin     Omar     Henry      Kakuro    Asante

Aman

Avb: Leo, Elias W, Mehdi, tränar-Johan