Förlust mot Hillerstorp i ett svängigt möte

Vårterminens sista batalj spelades på Munkavallen i ett varmt och soligt väder. Som tur var hade Horda 16 friska spe… eller inte. Stort manfall inför gjorde att Horda satt med 12 spelare i omklädningsrummet inför matchen. Oskar trillade in 20 minuter efter matchstart vilket var tur skulle det visa sig.

Detta var första matchen som spelades mot ett motstånd som vi redan mött en gång denna säsong. I premiären blev Horda utspelade med 9-0 och hade egentligen inte så mycket att hämta. Nu, 2 månader senare, var läget annorlunda. Lite mer division 6-rutin och högre tempo så har Horda steppat upp ganska rejält. Därför var det trots manfallet positiva vibbar inför matchen.

Målvaktstränar-Johan ställde upp med följande elva:

Johan

Kato         Petter         Johannes         Melvin

Naween      Elias W   Benjamin    Henry    Simon

Elnes

Hillerstorp satte full fart direkt. Givetvis var de sugna på att vinna med sju, åtta bollar mot ett bottenlag som Horda vilket de visade i första halvlek. Horda rivstartade med att byta ut Elias W efter 2 minuter. Inte för att han underpresterade å det grövsta utan det var en stukad fot från förra matchen satte stopp. Palle hoppade in och nu var det plötsligt inga avbytare på Hordas bänk. Svettigt i 25 graders värme. Hillerstorp utnyttjade Hordas lite slappa försvarspel fyra gånger i första halvlek. Med lite tur hade målvaktstränar-Johan lyckats knipa någon boll, men det kanske man inte kan begära av någon som gör sin första match någonsin mellan stolparna. Hillerstorps mungipor var definitivt riktade uppåt efter första halvlek. Det var muntra pojkar hos bortalaget som gick och drack vatten och pustade i hettan. På Hordas bänk var det också glada miner, som så ofta. Kan Hillerstorp göra fyra mål så kan väl Horda?

Andra halvlek blev en helt annan historia. Hillerstorp hade sirap under fötterna och funderade kanske på om de skulle hinna hem till någon bra EM-match för attityden från första halvlek var som bortblåst.  Plötsligt fick Horda låna bollen och kombinerade sig fint framåt. Reduceringen kom därför inte så oväntat. Naween laddade på en riktig rökare från högersidan som tog i stolpen nära bortre krysset och studsade in i motsatta hörnet. En riktig pärla för de som tittade på matchen. Horda fortsatte att trumma på och gjorde så att Hillerstorps ledare på bänken började dra sitt hår och hoppa jämfota av frustration. Antagligen hjälpte det lite för Hillerstorp lyckades få in ett mål i mitten av halvleken. Oklart hur då denne skribent inte minns detta mål.
Efter det var det dock Horda för hela slanten. Tålmodigt spelade sig Horda fram och Hillerstorps anfallare sprang förgäves efter bollen.
Efter cirka 75 minuter blev Henry kapad ute på högerkanten. Detta skulle visa sig vara en assist till Hordas nästa mål om man nu kan räkna så. Hordas spelare samlades i straffområdet och Johannes ställde sig vid bollen. Som vanligt tjongades bollen in mot mål och för andra gången detta år var det ingen som ville röra bollen, inte ens målvakten. Lugnt och fint hamnade bollen vid nedre stolproten och 5-2 var ett faktum. Bara minuter efter nickades bollen fram till Benjamin som inte gjorde några misstag utan snyggt satte 5-3. Tyvärr hade klockan nu börjat närma sig de heliga 90 minuterna så några fler mål producerades inte.

Denna soliga sommarkväll spelade alla på planen föredömligt. Elnes förtjänar en extra kopp kaffe då han spelade halvsjuk och verkligen gav allt. Elias W gjorde starka 2 minuter på plan och coachade sedan som Jürgen Klopp, Ungtupparna Melvin, Oskar, Simon och Petter jobbade alla hårt på alla möjliga positioner.

Nu väntar en välbehövlig sommarvila. Om laget fortsätter sin uppåtgående kurva så kommer hösten definitivt generera fler poäng. Vi tackar alla som kommit och tittat på våra matcher och hoppas att fler tar sig till Munkavallen när det vankas hemmamatch. Det är gratis inträde vilket borde locka även den snålaste smålänning.
Nästa match spelas den 13:e augusti borta mot Anderstorp. Nästa hemmamatch spelas inte förrän den 29:e augusti mot Bor.