I hela 52 minuter fick Horda spela med en man mer på plan sedan gästande Dannäs målvakt drabbats av målchansutvisning sedan han kapat Frans Jarl. Ändå blev det förlust, den fjärde i följd, med 2-4 (1-2) i hemmamötet (23 maj).

Efteråt var tränaren Bennie Cederlund grymt besviken på sitt lag:

– Vi är för dåliga helt enkelt. När vi är en man mer i en halvlek måste vi kunna skapa fler målchanser. Jag tycker den rätta gnistan i laget saknas och nu är det verkligen uppförsbacke.

"Hordadepp" :
Besvikna miner hos dessa Haikare efter förlusten: från höger Peter Braun, Johannes Widerberg, Erik Gustavsson, Martin Jonsson och Tomas Hagelkvist. (foto:Reimer Johansson)

Inte enbart Bennie var besviken – det var alla i och runt laget, för att inte tala om alla som kommit för att titta den här ljumma majkvällen.

Horda drabbades direkt av en motgång när gästernas bollhållare Dzenad Basic kallt nickade in 0-1 efter två minuter. Duktige Jonas Bystedt ökade på till 0-2 efter en kvart sedan han forcerat hemmamålvakten ”Landberg” och haft tur med ett motlägg. Målet föregicks av en oturlig kollision mellan två Hordaspelare, ingen ojusthet fanns så domaren släppte helt riktigt.

"avvärjer":
Dannäs hade flera målchanser och var starka framför mål. Här avvärjer i första hand Johan Johansson och Johan Lavesson till hörna. (foto: Reimer Johansson)

"avvärjer":

Dannäs hade sedan bud på 3-0 när en nick tog i stolpen och ”Landberg” fantomräddade returen, men fick samtidigt ont i sin rygg.

I stället blev det reducering till 1-2 i 38:e minuten när Frans Jarl med klar målchans kapades av gästernas målvakt Stefan Örn. Straff och sk målchansutvisning dömdes ut. Lavesson klev fram och satte lugnt en suverän stramare vid stolpen.

Gästernas utvisade målvakt, Stefan Örn, medger efteråt att det var en solklar straff.

– Men utvisning? Helst inga kommentarer, är lite osäker på vad som gäller. Men visst smäller det ordentligt när jag går fram för att ta bollen…

Ola Johansson, tränare i Dannäs:

– Mycket tveksamt om det ska vara utvisning. Tycke Hordaspelaren var på väg ut ur straffområdet med bollen när han fälldes.

"lavefrispark":
Hoppet tändes när Horda kvitterade till 2-2 på en inövad frisparksvariant. Här har Johan Lavessons vänster talat och Dannäsförsvaret och målvakten Anders Cederkvist tittar långt efter projektilen medan Jakob Gulldén rusar på en eventuell retur. (foto:Reimer Johansson)

Andra halvlek fick Dannäs alltså öppna med en utespelare, Anders Cederkvist, i mål och en man mindre. Nu var Horda mer taggat och ett fint anfall ledde fram till att Johannes Widerberg kapades strax utanför straffområdeslinjen efter två minuter. Frisparken slog Johan Lavesson distinkt i mål med sin skarpa vänster, sedan varianten med en överhoppande spelare lyckats.

– Sedan vet jag inte vad Horda började pyssla med. De verkade slappna av totalt och det kan man inte göra mot ett lag av vår kaliber. Då hugger vi direkt. Faktiskt var det närmare 2-5 än 3-4, sa Ola Johansson efteråt.

Mål av Patrik Andersson, iskall nick (56) , och närskott av Jonas Bystedt (85) gav Dannäs segern.

I Horda var det väldigt tamt framåt och stundtals darrigt i försvaret. Bäst för kvällen Johan Lavesson och Martin Jonsson och veteranerna Henrik Karlsson och Jakob Gulldén.

Gästerna hade planens dominant i bollhållaren Dzenad Basic och smarte Jonas Bystedt var också bra, liksom vikarierande målvakten Anders Cederkvist , Johan Adelståhl och Martin Älvered.

Domartrion – Martin Johansson, Ljungby (huvudddomare) och hans assisterande Andy Sneath och Hajrudin Catovic, båda Värnamo – samarbetade bra och hade inga problem.

Horda: Johansson – Gustavsson, Montero, Elmblad A, Schrewelius – Jonsson, Braun, Jarl, Lavesson- Bengtsson, Wierberg , avb: Olofsson, Gulldén, Karlsson H, Arvidsson och Lundström.

Varning: Gustavsson, ojust spel.