Horda vann en förkrossande seger med hela 16-2 , halvtid 8-2, mot jumbolaget Tolg.

Därmed är allt bäddat för en spännande seriefinal borta mot ledande Rottne nästa söndag (30 sept) då vi hoppas att så många som möjligt kommer och hejar fram Horda mot serieseger och division fem-spel nästa år.

Tolgs målvakt kämpade förgäves. Här ligger han utslagen sedan Johan Elmblad gjort ett av sina fyra mål.

Det var spel mot ett mål i härligt höstväder och redan efter sju minuter hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0 sedan Henrik Bengtsson med smått genialiska framspelningar bäddat för Peter Braun och Richard Svensson. Gästerna reducerade till 1-2 innan Johan Elmblad och namnen Lavesson klippte in 3-1 och 4-1. Då hade bara en kvart förflutit och alla förstod att segern var klar. Lite spänning blev det dock sedan Andreas Elmblad tagit livtag på en Tolgforward just som denne skulle nicka bollen i mål och straffen sattes säkert dit till 4-2. 5-2 gjorde Lavesson på straff sedan han själv blivit fälld, 6-2 skarvade ”Bus” in , 7-2 svarade Johan Elmblad för och 8-2 gjorde Ulf Lindberg på ett fint skott innan halvtidsvisslan ljöd.

Tre mål på fem minuter gjorde Johannes Widerberg sedan han kommit in i andra halvlek. Här sitter 11-2.

Till andra halvlek byttes flera ut och in kom bland andra Johannes Widerberg. Tolg höll stånd en kvart innan Johan Elmblad gjorde 9-2 varpå följde tre Widerbergmål i rad. Elmblad igen, Gulldén (ett mål som var sjävlmål egentligen), Widerberg igen och en snick nick av ”Bus” avslutade tillställningen.

Horda var totalt överlägset och till slut blev det lite av av en parodi. Tolgs lagledare var rasande på sina spelare – som i våras förlorade med 11-0 mot Horda – och ville inte framhålla någon.

Hemmalagets spelare var på riktigt spelhumör och höll uppe tempot för att jaga målskillnad på tränare-Bennies order. Han var nöjd efteråt.

På veteranhyllan satt följande tre legendariska Hordaspelare, fr v Birger Eriksson, Christer Salomonsson och Sven-Ingvar "Kringla" Tuvesson. De tre kunde konstatera att målrekordet från 1961 stod sig.

För extra plusinsatser svarade Henrik Bengtsson, Johan Elmblad, Andreas Elmblad och Johannes Widerberg. Vissa taktiska hänsyn togs eftersom man inte ville riskera avstängningar inför seriefinalen – såldes spelade inte Fredrik Johansson som har två varningar

Trots att Horda var totalt överlägset kämpade gästerna från Tolg och några tuffa närkamper blev följden.

Efter matchen var frågan om detta var målrekord alla kategorier för Horda AIK. För att få svar begav sig hemsidans utsände till veteranhyllan efteråt. ”Kringla” Tuvesson , Christer Salomonsson och Birger Eriksson ansågs sig alla veta att något rekord i stora segrar var det inte.

– Men det blev väldigt spännande i den här matchen eftersom rekordet lyder på 17-1 mot Slätthög år 1961, säger de tre herrarna med en mun.

– Det hade varit fest kvällen innan, det förklarar väl en del, och alla var väl inte så fräscha, exempelvis Slätthögs målvakt. Vad det anbelangar spelade förresten ”Kringla” forward hela matchen utan att göra något mål, medan vi andra gjorde 17, minns Christer.

Horda-Tolg 16-2 (8-2)

Johansson – Lindberg U, Ohlsson A, Montero, Elmblad A – Braun, Gulldén, Elmblad J, Lavesson – Bengtsson, Svensson R , avb, som alla spelade utom Johansson F: Berisha, Widerberg, Olofsson, Arvidsson.

Säker domare: Lennarth Svensson.

Målskyttar: Widerberg 4, Elmblad J 4, Bengtsson 2, Lavesson 2, Braun, Lindberg, Gulldén och Svensson.